Veckans blogg hos Robbans bästa

Den här veckan är jag veckans blogg hos Robbans bästa. Jättekul tycker jag. Vill ni gå in och läsa om mig och min bakning, så kan ni göra det här: www.robbansbasta.se
 
Idag bjöd jag på en smaskig tårta med mycket chokladsmak.
 
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/4 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl havredryck
3/4 dl neutral olja
 
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa äggen lätt tillsammans med oljan och havredrycken.
Blanda allt till en slät smet.
Smöra och bröa en springform, ca 18 cm i diameter.
 
Gräddas i ca 40 minuter, 170 grader, längst ned i ugnen.
 
Låt kakan svalna helt innan du delar den i två lager.
 
Chokladsmörkräm
100 g rumsvarmt smör
3 dl floursocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
 
Blanda ihop allt och vispa ca 10 minuter med elvisp eller köksassistenten.
 
Bred ut ett jämnt tjockt lager mellan bottnarna. 
Ställ svalt medans du gör citronfrostingen.
 
Citronfrosting
100 g rumsvarmt smör
3 dl floursocker
3 msk lemon curd
1 tsk citronjuice
225 g färskost
 
Vispa smör och floursocker vitt och fluffigt.
Tillsätt sedan lemon curd, citronjuicen och färskosten.
Vispa till en jämn, fluffig frosting.
 
Täck tårtan med citronfrostingen och garnera efter efter tycke och smak. Jag spritsade lite frosting uppepå tårtan och strödde över lite strössel. 

 
 
 
Taggar: tårtor;

Kokos och havrekakor

1 1/2 dl havregryn
2 dl riven kokos
4 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
3/4 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
En nypa salt
2 tsk bakpulver
1 dl ljus sirap
1/2 dl hackad mörk choklad
En dubbel Daim
En dubbel Plopp kaktus
1/2 dl havredryck

1 dl råsocker till garnering. 
Några rutor smält choklad. 
Kolaströssel

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan det rumsvarma smöret. 
Hacka chokladen, daimen och ploppen och häll ned i smörblandningen. 
Häll i sirap och havredrycken. Blanda ihop till en deg. 
Forma till bollar och rulla dem i lite råsocker. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och platta till dem något. 

Gräddas i 175 grader, mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. 


Påskshake

Läskande och god mjölkfri milkshake med citronsmak. Passar perfekt i den första vårsolen. 

3 st
3 maränger
3 msk lemon curd
3 skopor Oatlys vaniljglass
Fanta citron 
Soyavisp på sprayburk

Krossa marängerna i bottnen på glasen. Skeda i lemon curd och sedan glassen. Häll över läsk och toppa med grädde och strössel. 





Taggar: mjölkfritt milkshake lemon;