Blåbärskaka med fem ingredienser

Plättlätt vegansk blåbärskaka. Allt du behöver är mjölkfritt margarin, strösocker, naturell soyayoghurt, vetemjöl och blåbär. 

120 g smält mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
6 msk naturell soyayoghurt
2 dl vetemjöl
2 dl blåbär

Rör ihop det smälta margarinet med sockret. Blanda sedan i soyayoghurten och mjölet. Smeten blir ganska fast. Bred ut den i en smord och bröad springform, ca 20 cm. Strö över blåbären och tryck ner dem lite. 
Gräddas mitt i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. 


Veganska rabarbermuffins

Svängde ihop ett litet recept, när jag ändå hade rabarberkompott över i kylen. Det blev ett helt ägg och mjölkfritt recept, eller veganskt om man så vill. 
Detta recept blir ganska exakt 12 st. Perfekt för muffinsplåten.
 
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vetemjöl special 
1/2 dl rörsocker
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl flytande mjölkfritt margarin
2 dl vatten
4-5 msk rabarberkompott 
 
Rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt margarin, vatten och rabarberkompotten. Fördela smeten i muffinsformarna. Strö över lite mald kardemumma och pärlsocker. 
Gräddas i 225 grader i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. 


Vegansk rabarberkaka

8 msk osötat äppelmos
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
200 g riven mandelmassa
200 g rabarber, skuren i bitar
1 msk potatismjöl
75 g mjölkfritt margarin
 
Vispa samman äppelmos och sirap. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver i en separat skål. Sikta sedan ner det i äppel/sirapssmeten. Rör ner den rivna mandelmassan. Blanda rabarbern och potatismjölet.
Häll smeten i en smörad och mjölad springform. Strö över rabarbern och hyvla över kallt margarin. 
Gräddas i 175 grader, längst ned i ugnen, ca 40 minuter.