Chokladkakor med banansmörkräm


400 g ljus choklad
70 g smör
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker 
1/2 dl vetemjöl
1 tsk kakaopulver
1/4 tsk bakpulver 

  • Smält 200 g av chokladen och smöret över vattenbad. Låt svalna lite. 
  • Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. 
  • Hacka resten av chokladen. 
  • Vänd ner resterande torra ingredienser i chokladsmeten och tillsätt den hackade chokladen. 
  • Låt smeten vila svalt en stund. 
  • Klicka ut lagom stora rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut ganska mycket under gräddningen. 
  • Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 8-10 minuter. 
  • Låt kakorna svalna helt innan du flyttar på dem. 
Mina kakor flöt ut och blev lite stora, så jag delade varje kaka på mitten som en halvmåne. 

Banansmörkräm 
150 g smör
2 1/2 dl smaksatt florsocker med banansmak. 
  • Vispa smöret länge tills det blir vitt och fluffigt. 
  • Tillsätt florsockret lite i taget för att undvika ett dammoln när du vispar. 
  • Spritsa eller bred ut lite smörkräm på varje kaka. 
(null)