Lite inspirationsbilder

En riktig kaloribomb med chokladbottnar, fylld med after eightfluff, päronmousse och cookies and creamfyllning. Täckt med nutellagrädde.

Morotsmuffins med havregrädde på toppen. Dekorerade så att det ska se ut som en smarrig milkshake 😊


Mjölkfria grahamsfrallor med körsbärstomater

 
 
1 dl solroskärnor
3 körsbärstomater
3 dl havremjölk
50 G jäst
50 G mjölkfritt margarin
1/2 dl brödsirap
1 1/2 tsk flingsalt
5 dl grahamsmjöl 
4-5 dl vetemjöl
1/2 msk fiberhusk
 
Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen och rör om tills den löst upp sig. Tillsätt rumsvarmt smör i tärningar. Blanda ner sirap, salt, grahamsmjölet, vetemjölet, fiberhusken, solroskärnorna och tomaterna. Blanda och arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. 
Dela degen i 10 lika stora delar och forma till runda bullar. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. 
Pensla med vatten och strö över lite solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12-14 minuter. 


Amerikanska cafékakor

Dessa är så otroligt goda. Krispiga och sega kakor som du kan smaksätta i oändlighet. Jag använde mig av macadamiannötter, vit choklad, smarties och Paws naturliga godis med hallon/blåbär. 

Här kommer grundreceptet, hämtat från Roy Fares program United states of cake. 

170 G smör, rumsvarmt 
180 G hackade makadamiannötter
2 dl farinsocker
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
250 G vita eller mörka chokladknappar

Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsockret. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Blanda ner ägget i smör och sockerblandningen. Tillsätt mjölet. Arbeta till en deg. Tillsätt chokladen och nötterna. Rulla degen till kulor i önskad storlek, platta till del lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem ganska glest då de flyter ut något. 
Grädda i 170 grader, 15-17 minuter i mitten av ugnen.