Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins med smak av hallon och citron.

6 st

75 g smält smör
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
Några droppar Cotton candy-arom
Saft från en halv citron
12 st hallon
Frystorkade hallon och mandelspån till garnering.

Vispa ägg och socker till en fluffig konsistens.
Tillsätt det smälta smöret, citronsaften och aromoljan.
Vänd ned mjölet och blanda till en jämn smet.
Klicka i lite smet i varje form, så att det täcker bottnen. Lägg i två hallon i varje, Fördela sedan resten av smeten i formarna.
Strö över lite frystorkade hallon och mandelspån.

Gräddas mitt i ugnen, på 175 grader i ca 15 minuter.

Kesobröd med solroskärnor

5 dl vetemjöl
5 dl dinkelmjöl 
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl solroskärnor 
3 dl vatten
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl keso naturell 

Solroskärnor till garnering och till formen. 

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt resten och blanda ihop till en kletig smet. 
Smöra och strö solroskärnorna i formen. 
Klicka i smeten och garnera med lite fler solroskärnor. 

Gräddas i nedre delen av ugnen i ca en timma, på 200 grader. 




Taggar: bröd keso;