Segmjuk kaka med lingon

100 g smält mjölkfritt margarin
70 g vegansk vit choklad
2 dl strösocker 
1 dl havre fraiche 
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl frysta eller färska lingon
1/2 dl råsocker att strö över kakan innan gräddning 

Smält margarinet i en kastrull och bryt ner chokladen. Rör om tills chokladen har smält, tillsätt sedan strösockret och rör ihop allt. Tillsätt havre fraichen, vänd till en slät massa. 
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. 
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm/diameter. 
Toppa med lingon och strö över råsockret. 

Grädda mitt i ugnen på 200 grader,ca 20 minuter. 
(null)

Glutenfria vaniljmuffins

2 ägg
2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl finax mjölmix
1 dl frysta blåbär

Blanda ägg, strösocker och vaniljsocker, vispa tills det blir vitt och fluffigt.
Smält smöret och blanda med mjölken, häll det i socker och äggsmeten. 
Blanda de torra ingredienserna och vänd ned. Blanda till en slät smet. 
Fyll 2/3 av muffinsformen med smet och strö några blåbär över varje muffins. 

Gräddas mitt i ugnen på 175 grader, ca 15 minuter. 
(null)


Glutenfria vaniljdrömmar

75 g smör eller margarin
1 dl kokossocker
1/2 dl strösocker
1/2 dl smakneutral olja
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk hjorthornssalt 
1/2 msk fiberhusk
3 dl glutenfri mjölmix
Ev. lite vatten om degen känns mjölig 

Blanda smör, strösocker, kokossocker och olja till en porös massa. 
Blanda de torra ingredienserna och blanda ihop det med smör och sockerblandningen. Tillsätt ev. lite vatten om kakdegen inte går ihop. 
Rulla ganska små bollar av degen. Lägg i frysen i ca 60 minuter (det gör att kakorna inte flyter ut lika mycket under gräddningen). 
Lägg ganska glest på bakplåtspapper. 
Grädda mitt i ugnen på 160 grader, ca 15 minuter. 
(null)


Visa fler inlägg