Äppelsmulpaj

Det är långt mellan inläggen här.  Vill ni se mer frekventa uppdateringar så finns jag både på Facebook och Instagram under namnet @Heddasbagarstuga 😊

Har ni mycket äpplen hemma? Här hemma har det fullkomligt svämmat över av äpplen på trädet. Har hela frysen full med äppelpajer och kakor nu. Blir gott att ta fram när höstrusket drar igång ordentligt. 
Nu tänkte jag dela med mig av mitt supergoda recept på smulpaj med äpplen. Knepet är att göra dubbel sats med smuldeg och varva flera gånger med smul/äpple. 

Smuldeg
2 1/2 dl strösocker
Ca 6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
250 g smör/mjölkfritt margarin
4 stora äpplen

Strösocker, kanel, kardemumma att blanda med äpplena. 
Pärlsocker och flagad mandel att toppa pajen med. 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och dela smöret i tärningar. Nyp ihop allt med fingrarna till en smulig massa. 
Skär äpplena i tärningar och blanda med socker, kanel och kardemumma efter tycke och smak. 
Börja med smuldeg i botten på en pajform. Varva sedan med äpplen och smuldeg i flera lager. Toppa med pärlsocker och flagad mandel. 

Grädda mitt i ugnen, ca 20 min på 200 grader.  (null)

Kommentera inlägget här :