Champagnebiskvier
Underbart goda minibiskvier med champagnesmak. Och kom ihåg, är de små får man ta två 😊
Ursprungsreceptet kommer från Bakboxen, men då jag inte är förtjust i allt för mycket choklad så så ändrade jag receptet på smörkrämen.
Så här gjorde jag:
Mandelbottnar.
170 g mandelmassa (riven)
1 äggvita
Blanda riven mandelmassa med äggvitan till en jämn smet.
Klicka ut eller spritsa små rundlar på bakplåtspapper. Platta till dem något med baksidan av en tesked.
Gräddas mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna helt. Jag vände mina när de var varma och plattade till dem något.
Champagnesmörkräm.
125 g smör (rumsvarmt)
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Champagne-smakessens efter tycke och smak.
Vispa ihop allt till en fluffig massa. Ju längre du vispar desto bättre och godare blir smörkrämen. Jag vispade ca 10 minuter.
Ta en klick smörkräm på varje botten och släta till kanterna med baksidan på en matkniv. Ställ biskvierna kallt medans du smälter chokladen.
Garnering.
Ca 150 g smält choklad
Eventuellt strössel eller annan dekoration.
Smält chokladen i micron eller ett vattenbad. Låt den svalna lite.
Doppa sedan ner smörkrämsdelen av biskvien i chokladen.
Strö över lite strössel.
