Vårpaj

Härlig, lättbakad paj med gula fina bär. Täckt av ett fluffigt lager soyavisp och hyvlad choklad på toppen. 
Pajen är mjölk och äggfri. Så du kan bjuda dina allergiska vänner. Bra va? 
 
Pajskal
4 dl vetemjöl 
150 g kallt mjölkfritt margarin
1/2 dl strösocker 
2 msk potatismjöl
2 msk vatten 
 
Börja med att blanda potatismjöl och vatten till en gegga. Ställ åt sidan. 
Blanda resten av ingredienserna i en köksassistent och tillsätt sist potatismjölblandningen. Blanda tills degen precis går ihop och blir en klump. 
Tryck ut degen i pajformen. 
Gräddas på 200 grader, längst ned i ugnen, ca 30-35 minuter. 
 
Fyllning
En burk cocktailfrukter
En förpackning soyavisp
Riven mjölkfri choklad 
 
Häll upp frukten och lägg det i en finmaskig sil och låt all vätska rinna av. 
Vispa grädden. För att få soyagrädden riktigt fast och fin brukar jag vispa den ihop med lite citronjuice och en tsk florsocker. Det är bäst om soyagrädden är kylskåpskall. Vispa på full effekt i ca 5 minuter. 
 
När pajskalet har svalnat lägger du frukten i ett jämnt lager och spritsar eller brer ut soyavispen. Hyvla över lite choklad.