Blåbär och banankaka

Fick med mig en del blåbär hem från skogen idag. Så tänkte att jag skulle använda dem att baka med. Hittade även en tråkig bortglömd banan. Detta är resultatet av vad jag svängde ihop.

100 g smör (rumsvarmt)
3 dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl havredryck
5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 msk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Lite salt
1 banan (slantad)
1 dl blåbär

Kokos och råsocker till formen.

Vispa strösocker och det rumsvarma smöret. Tillsätt ägget och vispa ihop det.
Häll i mjölken och blanda.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner det i smeten.
Smöra en sockerkaksform och beströ den med en blandning av kokosen och råsockret.
Häll i ungefär hälften av smeten i formen och lägg sedan i den slantade bananen och blåbären. Fyll på med resten av smeten. Strö på liten kokos och råsocker på toppen.

Gräddas i 175 grader, längst ned i ugnen, ca 50 minuter.