Veganska rödbetsbullar
Inspirationen till de här frukostbullarna fick jag från Hela Sverige bakar och Anna Nilssons High Chaparralbullar.
Jag valde att ändra lite i receptet och gjorde mina veganska istället. Vill ni följa originalreceptet så kan ni göra det på: www.pionerochbrod.se
1 kokt rödbeta, riven
25 g jäst
2 dl vatten
2 dl soygurth naturell
1 msk rörsocker
200 g rågsikt
t tsk salt
425 g vetemjöl
200 g vegansk färskost
100 g pinjenötter
ev. lite extra mjöl
Rör ut jästen i ljummet vatten.
Blanda ner soygurth, rörsocker, rågsikt, salt och vetemjöl.
Arbeta degen i maskin ca 10 minuter. Dela den sedan i två delar.
Blanda ner osten och ca 70 g pinjenötter i den ena halvan av degen. Arbeta degen, tillsätt lite mjöl om den blir för kletig.
Blanda ner rödbetan i den andra halvan av degen och tillsätt lite mera mjöl om så behövs.
Låt degarna jäsa övertäckta i ca 20 minuter.
Forma snurror av en del röd deg och en del ljus deg.
Låt sedan jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med havremjölk och strö över lite pinjenötter.
Gräddas mitt i ugnen, ca 12 minuter, 200 grader varmluft.