Jordnötskladdkaka
Receptet räcker till en stor form (24 cm i diameter) eller 4 små pajformar.
8 msk naturell soyghurt
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin
100 g mjölkfri mörk choklad
1 dl chruncy jordnötssmör
1 dl salta jordnötter
Börja med att smöra och bröa formen/formarna.
Vispa soyghurten och strösockret.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
Smält margarinet och tillsätt chokladen, rör om tills chokladen smält.
Blanda ner chokladsmöret i sockret och soyghurten. Vänd sedan ner mjölblandningen.
Lägg en sked med jordnötssmör i mitten av formarna och platta till lite. Strö över jordnötterna.
Gräddas i 175 grader, 8-10 minuter i mitten av ugnen.