Hjortronpaj

Det finns inget godare än hjortron. Det här receptet har jag haft liggandes i receptlådan så länge att jag inte längre minns var det kommer ifrån och vem som borde ha cred för det. 

Skal
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula
1 msk vatten

Fyllning
3 ägg
1 1/2 dl strösocker 
1/2 vaniljstång 
2 dl créme fraiche 
2 msk vetemjöl 

2 dl hjortron
1 dl hjortronsylt

Arbeta ihop mjöl, socker och smör. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm/diameter. Ställ svalt i 30 minuter. 
Vispa under tiden socker och ägg pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen 200 grader, i ca 30 minuter. 
Låt pajen svalna helt. 
Blanda sylten med hjortronen och bred ut ett jämnt lager över pajen. 
Servera med vaniljsås eller glass.