Hjortronkaka

Hjortron är enligt mig det godaste som finns. I ett nummer av tidningen Baka från i höstats fanns det massor med hjortronrecept. Lycka. Här är ett av dem. 
 
7 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal av 2 citroner
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 st ägg
2 dl honung
1 dl naturell yoghurt eller fil
2 dl hjortronsylt
 
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa sedan ner honungen och det rivna citronskalet. Tillsätt sedan yoghurten och sylten, omväxlandes med de torra ingredienserna. 
 
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 1h. Känn med en sticka om kakan är klar. Vänta 10 minuter efter gräddningen innan du skäller upp den på ett fat.