Hjortronkaka

Hjortron är enligt mig det godaste som finns. I ett nummer av tidningen Baka från i höstats fanns det massor med hjortronrecept. Lycka. Här är ett av dem. 
 
7 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal av 2 citroner
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 st ägg
2 dl honung
1 dl naturell yoghurt eller fil
2 dl hjortronsylt
 
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa sedan ner honungen och det rivna citronskalet. Tillsätt sedan yoghurten och sylten, omväxlandes med de torra ingredienserna. 
 
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 1h. Känn med en sticka om kakan är klar. Vänta 10 minuter efter gräddningen innan du skäller upp den på ett fat. 

Kommentera inlägget här :