Välkomna!
Hej och välkomna!
Här kommer ni hitta en mix av recept. Både "vanliga", mjölkfria och ibland även helt veganska.
Låt er inspireras!
Vegansk morotslimpa. (2 st)
50 gram jäst
6 dl havremjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk matolja
1 msk strösocker
1 stor finriven morot
2 dl havregryn
12-14 dl vetemjöl
Smula jäst i en bunke, tillsätt havremjölken (rumsvarm). Rör om tills jästen löser upp sig. Ha i salt, matolja, strösocker och moroten. Blanda. Tillsätt mjölet, lite i taget.
Låt jäsa 40 min.
Dela degen i två lika stora delar. Lägg i smorda formar. Pensla med vatten och garnera med t ex havregryn eller solroskärnor. Jäs brödet ytterligare 30 min.
Värm ugnen till 250 grader. Grädda längst ned i ugnen. Sänk värmen till 200 grader direkt när du sätter in brödet i ugnen. Gräddas i 40-45 min.