Budapestbakelse

150 g hasselnötter
6 st äggvitor
4 dl socker
1/2 dl marsanpulver för kokning
1/2 dl maizenastärkelse
 
Fyllning
 
4 dl grädde
En burk konserverade mandarinklyftor
 
Garnering
 
25 g choklad
Spritsad grädde och några mandarinklyftor
 
Gör så här
 
Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret under vispning, den ska bli hård och blank. Blanda nötterna med maizenan och marsanen. Vänd ner i marängen. 
Spritsa ut smeten med en stor rundtyll eller bred ut på bakplåtsklädd plåt. 
 
Gräddas i 175 grader i ca 20 minuter. 
 
Låt svalna något innan du vänder upp den färdiga bottnen på bakplåtspapper och försiktigt drar bort det andra. 
Bred ut vispad grädde och lägg på mandarinklyftorna. Rulla ihop till en rulltårta. Hjälp till att dra ihop den med bakplåtspapperet.