Snabba bullar med jordgubbsfyllning

Är du stressad inför midsommar eller bara har ont om tid? Gör dessa hastbullar med jordgubbskompott på färska svenska jordgubbar. En klar succé till fikat. 
 
Jordgubbskompott
 
300 G färska jordgubbar, tärnade
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 msk limejuice
2 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl (blanda ut med lite vatten) 
 
Häll allt i en kastrull och låt det koka upp. Låt det sen småputtra tills jordgubbarna blir mjuka och det tjocknar lite. Ställ åt sidan och låt kallna. 
 
Hastbullar
 
75 G smält smör
2 1/2 dl havremjölk
1 msk bakpulver
1/2 dl farinsocker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
Ca 7 dl vetemjöl
 
Smält smöret och blanda med den kalla havremjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och avsluta med mjölet. Rör ihop till en deg. Ska ej knådas då den innehåller bakpulver. Kavla ut degen till en rektangel och bred på smör och strö över lite vaniljsocker. Bred på den nu kalla jordgubbskompotten och rulla ihop degen. Skär i lagom breda bitar och lägg i bullformar. Pensla med lite havremjölk och strö över pärlsocker. 
Gräddas på 225 grader, mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.