Pepparkaksmacarons

60 g äggvita (30 g vardera i två skålar)

75 g mandelmjöl

75 g florsocker

18 g strösocker

1 1/2 msk pepparkakskrydda

Sockerlag 

 75 g strösocker

25 g vatten

 

-Mät upp alla ingredienser. Blanda mandelmjöl, pepparkakskryddan och florsocker till ett fint ”mjöl”. Tillsätt ena skålen med äggvita och blanda till en jämn smet.

-Vispa resten av äggvitan, tillsätt 18 g strösocker, under konstant vispning, lite i taget. Vispa tills den är blank och slät. 

-Koka sockerlagen till 118 grader. Tillsätt i marängen, med en tunn stråle under tiden du vispar. Vispa tills marängen är kall, 5-10 minuter. 

-Blanda marängen med mandelmjölblandningen. Blanda noga men inte för mycket, då kan smeten bli lös. 

-Spritsa ut klickar på ett bakplåtspapper. Låt vila i ca 45 minuter. Du ska kunna känna på dem utan att det klibbar. 

 

Grädda mitt i ugnen, ca 8-12 minuter, 150 grader. 

 Vaniljsmörkräm

100 g smör

1 1/2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

 

Vispa ihop allt till en vit och fluffig kräm. 

 

 

 

Tips! 

Dina macarons blir bäst om äggen/äggvitan är rumsvarma.