Kladdkakemuffins med blåbärstopping

Det här receptet höftade jag ihop lite, men det här är på ett ungefär hur jag gjorde. 
 
100 G smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg 
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
Lite bakpulver, vet inte exakt hur mycket. Men lite lagom. 
En skvätt grädde så att konsistensens blir något lösare. 
 
Grädda i muffinsplåt (blir ca 12 stycken) på 175 grader, i ca 20 minuter. 
 
Blåbärstopping
 
50 G blåbär
3/4 dl florsocker
200 G färskost
1 dl grädde 
 
Mixa bären och passera dem genom en sil. Blanda blåbärspurén med florsockret och tillsätt sedan färskosten. Rör om tills det blir en slät smet. Häll i grädden och vispa till en fast konsistens. 


Kommentera inlägget här :