Ananaskaka

Denna kaka är helt mjölkfri! Går givetvis att använda komjölk och smör också. Jag delade även på kakan denna gång och bredde på ett lager med uppvispad kokosmjölk. 
 
En burk ananaskross
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
100 G mjölkfritt margarin, smält
1 dl havremjölk
1 dl ananasspad
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner i smeten. Tillsätt havremjölken, det smälta smöret, ananasen och spadet. Rör om till en smet. 
Grädda kakan i en smord och mjölad form. Grädda i ca 40 min, nedre delen av ugnen. 180 grader. 
 
Glasyr
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
35 G smält mjölkfritt margarin
3-4 tsk anansspad
 
Blanda ihop glasyren till en slät massa. Bred över kakan när den har svalnat. Strö över lite riven kokos.