Mjuk pepparkaka med vaniljfrosting

Om ni inte har dansat ut julen än så har ni ett perfekt recept här. Mjuk pepparkaka med vaniljfrosting. Som dessutom är ägg och mjölkfri. Helt vegansk om man hellre vill kalla den den. Skippa strösslet för att vara helt på den säkra sidan, har inte lusläst innehållsförteckningen på just det strösslet jag använde mig av. 
 
Mjuk pepparkaka
50 g mjölkfritt margarin
2 1/2 dl havredryck med vaniljsmak
1/2 msk bikarbonat
1/2 dl lingonsylt
5 dl vetemjöl
1/2 msk pepparkakskryddor
3 dl strösocker
 
Smält margarinet i en kastrull eller i micron, tillsätt havredrycken och rör om.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ut med mjölk och margarinblandningen. Tillsätt sist sylten och blanda till en slät smet.
Häll i en smord och bröad sockerkaksform.
Gräddas i ca 30-35 minuter i 175 grader varmluftsugn. 
Känn med en sticka om kakan är klar. Tiden kan variera beroende på ugn.
Låt kanan svala innan du delar den i två lager. 
 
Vaniljfrosting
60 g mjölkfritt margarin
2 dl havre fraiche 
1/2 dl växtbaserad färskost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
 
Vispa margarin och florsocker vitt och fluffigt.
Blanda havre fraichen och färskosten, vispa  ner det i smöret tillsammans med vaniljsockret.
Känns frostingen för lös så ställ in den i kylen en stund.
 
Spritsa frostingen på första lagret kaka och lägg på överdelen. Toppa med ytterligare lite frosting.