O’boy-bullar!

Helgen spenderades i fritidshuset i norra Dalarna. Långt från dygnetruntöppna butiker. Så när man blir sugen på att baka tar man vad som finns i skafferiet. Denna gång blev det hastbullar med O’boypulver. Gott och snabbt fixat till kaffet. 

75 g smält eller flytande smör/margarin 
2 1/2 dl mjölk (går lika bra med vatten) 
1 msk bakpulver
1 dl O’boypulver
En nypa salt
6-7 dl vetemjöl

Smör
O’boypulver
Lite mjölk eller uppvispat ägg 
Pärlsocker

Blanda smör och mjölk. 
Rör ner alla torra ingredienser i en separat bunke. Blanda sedan allt till en deg. 
Kavla ut till en rektangel. Bred på ett lager med smör och pudra över O’boypulver. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg bullarna i pappersformar eller en smord plåt. 
Pensla med mjölk eller ägg, toppa med lite pärlsocker. 

Grädda mitt i ugnen, på 225 grader i ca 10-12 minuter.  (null)

Visa fler inlägg