Saffranschurros med vit chokladsås

Ca 20 st
1 kuvert saffran
1.25 dl mjölk
60 g smör
1 tsk socker
Lite salt
2 st ägg
1.25 dl vetemjöl

Frityrolja
Socker att rulla churrosarna i

Koka upp saffran, mjölk, smör, socker och salt.
Tillsätt mjölet och vispa tills smeten släpper från kastrullkanten.
Tag av från värmen.
Blanda i äggen, ett i taget. Vispa tills ägget gått in i smeten innan du har i nästa ägg.
Klicka ner smeten i en spritspåse, med eller utan tyll.
Värm oljan till max 180 grader (värmer du den mer kan det börja brinna. Se till att ha lock och handduk framme så du kan kväva elden om olyckan är framme. Försök absolut INTE släcka elden med vatten!!)
Spritsa ut lagom långa korvar av smeten över oljan, klipp av med sax.
Fritera churrosen gyllenbruna, ca 1 minut på varje sida.
Låt dem droppa av på hushållspapper. Vänd runt i socker.

Vit chokladsås

2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
80 g vit choklad

Koka upp grädden med vaniljsockret.
Tillsätt chokladen i bitar.
Rör om tills den smält.

Doppa churrosen i chokladsåsen.
Ät och njut.

Visa fler inlägg