Snabba rabarberkakor

Äggfria och snabba kakor. Perfekt når du är sugen på något gott men inte är sugen på att stå i köket flera timmar. Passar ännu bättre nu när årets första, späda rabarber börjar dyka upp ur jorden.

KAKDEG
1 1/2 dl strösocker
50 g rumsvarmt smör/margarin
1 1/4 dl osötat äppelmos
Ca 2 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äppelmoset och vispa lite till.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och blanda sedan ner det i degen. Blanda ihop allt till en ganska kletig deg.
Använd två teskedar och klicka ut smeten i småkaksformar.

RABARBERKOMPOTT
5 dl slantade rabarber (frysta eller färska)
1 1/2 dl strösocker
1 tsk kardemumma
1 1/2 tsk vaniljsocker

Lägg allt i en kastrull och låt småkoka ca 10 minuter. Kompotten är klar när rabarbern blivit mjuk.
Låt svalna något.

Klicka ut ca en tsk av rabarberkompotten över varje kaka.

Grädda mitt i ugnen, 200 grader, ca 10-11 minuter.

När kakorna kallnat helt kan du ringla över lite florsockerglasyr.

Visa fler inlägg