Cheese cake med hallon & blåbär

 

Botten
100 g digestivekex 
100 g andra kakor, t ex chocolate ship cookies
75 g smör

Mixa kakorna i en matberedare. 
Smält smöret och blanda ner i kaksmulorna. Blanda ihop och tryck ut i en springform klädd med bakplåtspapper i botten. 

Ställ svalt mens du blandar ihop cheese cakessmeten. 

600 g naturell färskost
1 dl strösocker 
Rivet skal av en citron
3 ägg
3 msk mannagryn
1 dl blåbär
1 dl hallon 

Blanda färskost, socker och citronskal. 
Rör ner ett ägg i taget och tillsätt sedan mannagrynen. 
Häll smeten i springformen och strö över bären

Gräddas i 175 grader, längst ned i ugnen, ca 45-60 minuter. 
Låt kakan stå kvar i avstängd ugn på eftervärme. Tar man ut kakan direkt kan den lätt spricka utav temperaturskillnaderna. 

Hallonspegel
2 1/2 dl gelesocker
2 dl hallonsaft

Häll allt i en kastrull och koka upp. 
Häll sockersmeten över kakan. 

Jag dekorerade även min kaka med vispad grädde, strössel och citronmellis. 
(null)