Cheese cake med hallon & blåbär
100 g digestivekex
100 g andra kakor, t ex chocolate ship cookies
75 g smör
Mixa kakorna i en matberedare.
Smält smöret och blanda ner i kaksmulorna. Blanda ihop och tryck ut i en springform klädd med bakplåtspapper i botten.
Ställ svalt mens du blandar ihop cheese cakessmeten.
600 g naturell färskost
1 dl strösocker
Rivet skal av en citron
3 ägg
3 msk mannagryn
1 dl blåbär
1 dl hallon
Blanda färskost, socker och citronskal.
Rör ner ett ägg i taget och tillsätt sedan mannagrynen.
Häll smeten i springformen och strö över bären
Gräddas i 175 grader, längst ned i ugnen, ca 45-60 minuter.
Låt kakan stå kvar i avstängd ugn på eftervärme. Tar man ut kakan direkt kan den lätt spricka utav temperaturskillnaderna.
Hallonspegel
2 1/2 dl gelesocker
2 dl hallonsaft
Häll allt i en kastrull och koka upp.
Häll sockersmeten över kakan.
Jag dekorerade även min kaka med vispad grädde, strössel och citronmellis.
