Vinbärskaka med digestivekex

2 st ägg
2 dl ljust muscovadosocker
50 g smält smör
1 dl kvarg
1/2 dl vatten
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3-4 st digestivekex
2 dl röda vinbär + 1 msk vetemjöl

Vispa äggen och muscovadosockret till fluffig konsistens.
Smält smöret och låt det svalna något innan du blandar det med vattnet och kvargen. Vänd ner det i ägg och sockerblandningen.
Blanda mjöl och bakpulvret i en separat skål och vänd sedan ner det i smeten.
Blanda vinbären med matskeden mjöl och blanda försiktigt ner dem i smeten.

Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Häll i ungefär hälften av smeten. Bryt digestivekexen i bitar och lägg ovanpå smeten. Tillsätt sedan resterande smet i formen.

Gräddas längst ned i ugnen på 175 grader. Ca 45-60 minuter. Testa med en provsticka för att se om kakan är klar. Låt den vila ca 10 minuter i formen innan du vänder upp den.

Dekorera med lite glasyr och strössel.