Kafékakor med pepparkakskryddning och choklad

Vad passar bättre till första adventsfikat än stora, sega kakor med smak av jul? 
Här kommer det perfekta receptet på riktigt goda kakor till fikat.
 
120 g rumsvamrt smör/margarin
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk mald nejlika
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
150 g ljusa chokladknappar
1/2 msk kallt vatten
Pärlsocker
Ev. lite röd pastafärg att färga pärlsockret med
 
Blanda smör, socker och sirap i maskin.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och blanda ner det i smörblandningen.
Arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt lite vatten om degen känns för torr.
Plasta in degen och låt den vila i kylskåp några timmar. 
Tag fram degen och rulla små bollar (jag rullade lite större än köttbullar). 
Rulla överdelen av bollen i lite pärlsocker och lägg på bakplåtspapper. 
 
Grädda mitt i ugen på 175 grader, ca 12-14 minuter.