Bullpaj med äpple

Bulldeg
25 g jäst
3 1/2 dl havremjölk
1 krm salt
3/4 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör/margarin
10 dl vetemjöl
 
Smula jästen i en bunke. Häll i havremjölken, salt och socker. Rör om tills jästen löst upp sig.
Tillsätt smöret och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. 
Låt jäsa under bakduk minst 60 minuter. 
 
Fyllning
Äppelmos
Mandelmassa (riven)
Kanel
 
Kavla ut degen till en rekangel, dela den sedan i små rutor. 
Klicka ut lite äppelmos i mitten av varje degruta och strö över riven mandelmassa. Pudra över kanel.
Nyp ihop hörnen mot mitten, så det blir som ett litet toppigt kuvert. 
Ställ bullarna i en springform, ganska tätt. Jag smörade och mjölade min form för att vara säker på att bullarna inte skulle fastna. 
Låt bullarna jäsa medans du gör smultoppingen. 
Pensla med lite havremjölk.
 
Smultopping
3 dl vetemjöl
4 msk råsocker
100 g smör/margarin
 
Blanda ihop allt till en grynig massa. 
Strö dettta över bullarna. 
 
Gräddas på 200 grader, 20-25 minuter, längst ned i ugnen.