Hjortroncheesecake

Denna bjöd jag på i sommarstugan. Perfekt när man inte behöver använda ugnen. 
 
Botten
50 g smör
8 digestivekex 
 
Krossa kexen. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i bottnen på en springform, som är klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen. 
 
2 dl socker
3 dl grädde
4 äggulor
150 g naturell färskost
125 g hjortron eller 2 dl sylt
 
Vispa ost och socker till en jämn smet. Tillsätt äggulorna och rör om. 
Vispa grädden och blanda med ostsmeten. Mixa bären eller vänd ner sylten. Häll allt över kexbottnen. Ställ i frysen. 
 
Spegeln
1 dl gelesocker
1 dl vatten 
Gul och röd hushållsnära
 
Låt allt koka upp. Låt svalna lite innan du häller det över den frusna kakan. Ställ in i frysen igen.