Hjortroncheesecake
Denna bjöd jag på i sommarstugan. Perfekt när man inte behöver använda ugnen.
Botten
50 g smör
8 digestivekex
Krossa kexen. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i bottnen på en springform, som är klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen.
2 dl socker
3 dl grädde
4 äggulor
150 g naturell färskost
125 g hjortron eller 2 dl sylt
Vispa ost och socker till en jämn smet. Tillsätt äggulorna och rör om.
Vispa grädden och blanda med ostsmeten. Mixa bären eller vänd ner sylten. Häll allt över kexbottnen. Ställ i frysen.
Spegeln
1 dl gelesocker
1 dl vatten
Gul och röd hushållsnära
Låt allt koka upp. Låt svalna lite innan du häller det över den frusna kakan. Ställ in i frysen igen. 
