Pepparkaksmacarons
60 g äggvita (30 g vardera i två skålar)
75 g mandelmjöl
75 g florsocker
18 g strösocker
1 1/2 msk pepparkakskrydda
Sockerlag
75 g strösocker
25 g vatten
-Mät upp alla ingredienser. Blanda mandelmjöl, pepparkakskryddan och florsocker till ett fint ”mjöl”. Tillsätt ena skålen med äggvita och blanda till en jämn smet.
-Vispa resten av äggvitan, tillsätt 18 g strösocker, under konstant vispning, lite i taget. Vispa tills den är blank och slät.
-Koka sockerlagen till 118 grader. Tillsätt i marängen, med en tunn stråle under tiden du vispar. Vispa tills marängen är kall, 5-10 minuter.
-Blanda marängen med mandelmjölblandningen. Blanda noga men inte för mycket, då kan smeten bli lös.
-Spritsa ut klickar på ett bakplåtspapper. Låt vila i ca 45 minuter. Du ska kunna känna på dem utan att det klibbar.
Grädda mitt i ugnen, ca 8-12 minuter, 150 grader.
Vaniljsmörkräm
100 g smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Vispa ihop allt till en vit och fluffig kräm.

Tips!
Dina macarons blir bäst om äggen/äggvitan är rumsvarma.