Kladdkakepaj

Pajskal
4 dl vetemjöl
150 g kylskåpskallt smör
1/2  dl strösocker 
2 msk potatismjöl
2 msk vatten 
 
Blanda potatismjölet och vattnet. 
Blanda ihop alla ingredienser för hand eller i en matberedare. Tryck sedan ut degen i en pajform. Ställ den kallt medans du gör resten.
 
Kladdkaka
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
8 msk naturell yoghurt 
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
 
Smält smöret. Blanda ner yoghurt och socker. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i pajskalet. 
 
Jag hackade lite hasselnötter och sötmandlar och strödde över. Men är du allergisk kan du strunta i dem. 
 
Smuldeg
1 1/4 dl havregryn
2 1/4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljpulver 
125 g smält smör
 
Blanda alla torra ingredienser och blanda med det smälta smöret. 
Jag hackade lite choklad och blandade i också.
 
Fördela pajsmulet över pajen och strö över lite krossat flingsalt. 
 
Grädda mitt i ugnen på 200 g i ca 35 minuter. 


 
 

#1 - - Sanna:

men så gott :D

Svar: Ja 😀
Therese

#2 - - JUNITJEJ:

Mums!