Kladdkakepaj
Pajskal
4 dl vetemjöl
150 g kylskåpskallt smör
1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
2 msk vatten
Blanda potatismjölet och vattnet.
Blanda ihop alla ingredienser för hand eller i en matberedare. Tryck sedan ut degen i en pajform. Ställ den kallt medans du gör resten.
Kladdkaka
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
8 msk naturell yoghurt
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret. Blanda ner yoghurt och socker. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i pajskalet.
Jag hackade lite hasselnötter och sötmandlar och strödde över. Men är du allergisk kan du strunta i dem.
Smuldeg
1 1/4 dl havregryn
2 1/4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljpulver
125 g smält smör
Blanda alla torra ingredienser och blanda med det smälta smöret.
Jag hackade lite choklad och blandade i också.
Fördela pajsmulet över pajen och strö över lite krossat flingsalt.
Grädda mitt i ugnen på 200 g i ca 35 minuter.
