Cheesecakemuffins med jordgubbar och rabarber

6-8 st

MUFFINSSMET
1.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
60 g smält smör
1/2 dl rörsocker
3/4 dl vatten

Blanda mjöl och bakpulver.
Vispa det smälta smöret med sockret. Tillsätt ägget och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölblandningen och tillsätt sist vätskan.
Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Spara resten.

BÄRBLANDNINGEN
70 g ansade och skurna jordgubbar
25 g slantade rabarber
1 msk maizena
1/2 dl strösocker

Blanda jordgubbarna och rabarberna med maizena och socker.
Lägg ca 1 tsk bärblandning i varje muffinsform. Spara lite att lägga på toppen.

CHEESECAKEFYLLNING
75 g naturell färskost
2 msk strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljpasta
1 tsk mald kardemumma

Vispa upp färskosten. Tillsätt socker, vaniljpasta och ägget. Rör ihop till en slät smet.
Häll ostsmeten över bärblandningen. Toppa sedan med resten av muffinssmeten och bären.

SMULTOPPING
20 g smält smör
2 tsk vetemjöl
2 msk rörsocker
1 tsk vaniljpasta
Pärlsocker

Rör ihop allt till en smulig massa. Toppa muffinsarna med smulet.
Strö över lite pärlsocker.

Gräddas i 175 grader. Mitten av ugnen. Ca 30 minuter.

Visa fler inlägg