Blåbärsbullar

Bulldeg
25 g jäst
3 dl kall blåbärssoppa
70 g smör/margarin (rumsvarmt)
1/2 dl strösocker
En nypa salt
Ca 440 g vetemjöl
1 msk frystorkade blåbär

Vaniljfyllning
2 dl mjölk
3 1/2 msk marsanpulver (kallvisp)

Blanda jästen och blåbärssoppan. Rör om tills jästen löst upp sig.
Tillsätt salt, socker, frystorkade blåbär, smöret och det mesta av mjölet.
Arbeta i maskin ca 10 minuter, tillsätt mer mjöl om så behövs.
Jäses ca 60 minuter, eller tills degen blivit dubbelt så stor.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i lagom stora runda bollar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Gör under tiden vaniljkrämen (följ instruktionen på förpackningen.)
Platta försiktigt till bollarna och gör en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick med vaniljkräm.

Gräddas mitt i ugnen, 250 grader. Ca 10-12 minuter.

När bullarna är färdiggräddade penslar du dem med smält smör och doppar dem i strösocker.

Kommentera inlägget här :