Rör-ihop-bröd

När du inte orkar eller har tid att baka ett bröd som skall jäsa. Det bästa är att du även kan bjuda dina vänner som inte tål ägg eller mjölk på det. Bra va?
Det här receptet räcker till två limpor gräddade i 1 1/2 L formar.

5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
2 msk bakpulver
1 tsk salt
5 dl naturell havreghurt
1 dl lingonsylt (eller 1 dl färska lingon blandat med 3 msk socker)
1/2 dl ljus sirap
En riven morot

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda ihop till en kletig deg.
Fördela degen i två smorda formar.
Grädda längst ned i ugnen på 180 grader i ca 60 min.

(Jag valde att grädda mitt bröd i en lite roligare form 😊)

Kommentera inlägget här :