Gålabulle med äpple

100 g smält mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
2 1/2 dl havredryck
5 dl mjöl
2 tsk mald kardemumma
3 tsk bakpulver

Blanda det smälta margarinet med strösockret. Tillsätt havredrycken.
Blanda övriga torra ingredienser och vänd ned i smeten.
Häll i en smord och bröad form. (Jag använder en modell mindre långpanna. Nästan fyrkantig.)

Topping.
60 g smält mjölkfritt margarin
1 1/2 dl råsocker
1 1/2 dl havregryn
2 tsk kanel
Några droppar bittermandelolja
Ett Ingrid-Marieäpple

Smält margarinet och blanda ihop med de övriga ingredienserna. Bred ut ett lager över smeten som ligger i formen.
Dela äpplet i små bitar och tryck ner i kakan.

Grädda näst längst ned i ugnen på 200 grader i ca 40 min. Prova med en sticka för att se om den är klar.