Havrekaka med nutella och rabarberplopp

Busenkel kaka med endast fem ingredienser. Perfekt när du blir sötsugen men inte orkar göra något avancerat. 
Rabarberploppen jag har använt mig utav kommer i butik runt vecka 20. 

3 dl havregryn
0.75 dl strösocker
75 gram smör
En rabarberplopp (50 g)
2 msk nutella

Smält smöret och blanda sedan ner Nutellan. Rör om tills det har blandats väl. 
Tillsätt strösocker och havregryn och rör ihop till en smet. 

Klicka ut lite smet i små bakformar, lagom så att det täcker botten. Dela varje ploppbit i fyra delar och lägg en i varje form. Fyll på med mera smet, ca 3/4 av formen. 

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, ca 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. 




Taggar: rabarberplopp Cloetta kakor nutella;

Kommentera inlägget här :