Hallon och jordgubbspaj

 

Pajdeg

3 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl socker

1 tsk mald kardemumma

1 ägg

125 g smör eller mjölkfritt margarin

Blanda mjöl, socker, kardemumma och smöret i en matberedare eller köksassistent. När degen blivit smulig tillsätter du ägget.  Tryck ut degen i en avlång pajform eller en rund, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt. 

Fyllning

3 st ägg

1 1/2 dl socker

3 dl mandelmjöl

6 st stora jordgubbar

1 1/2 dl hallon

Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mandelmjölet och vispa till en jämn smet.  

Häll ut smeten i ett jämnt lager över pajskalet. 

Dela jordgubbarna på längden i fyra delar. Tryck ned dem och hallonen i pajen. 

Garnering

Pärlsocker

Riven kokos

Strö över pärlsocker och riven kokos.

 

 

 

Grädda längst ned i ugnen i ca 35 minuter, på 200 grader