Hallon och jordgubbspaj
Pajdeg
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk mald kardemumma
1 ägg
125 g smör eller mjölkfritt margarin
Blanda mjöl, socker, kardemumma och smöret i en matberedare eller köksassistent. När degen blivit smulig tillsätter du ägget. Tryck ut degen i en avlång pajform eller en rund, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
Fyllning
3 st ägg
1 1/2 dl socker
3 dl mandelmjöl
6 st stora jordgubbar
1 1/2 dl hallon
Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mandelmjölet och vispa till en jämn smet.
Häll ut smeten i ett jämnt lager över pajskalet.
Dela jordgubbarna på längden i fyra delar. Tryck ned dem och hallonen i pajen.
Garnering
Pärlsocker
Riven kokos
Strö över pärlsocker och riven kokos.
Grädda längst ned i ugnen i ca 35 minuter, på 200 grader