Cafékakor med kardemumma och vit choklad

170 g rumsvarmt smör
2 dl rörsocker
1 dl strösocker 
1 dl pärlsocker 
1 ägg 
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat 
1 1/2 tsk kardemumma 
1 tsk vaniljsocker 
50 g vit choklad (hackad) 
50 g mandelsplitter 

Vispa smör och de olika sockerarterna i en bunke. 
Blanda resten av de torra ingredienserna i en separat skål. 
Blanda i ägget i smör och sockerblandningen. 
Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta till en deg. 
Häll i den hackade chokladen och mandeln. Arbeta degen lite tills så att de fördelas bra. 
Rulla ganska stora bollar av degen. Lägg glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till den lite och strö över pärlsocker (tryck till lite så att sockret fastnar). 

Grädda mitt i ugnen på 175 grader, ca 14 minuter.