Mjölkfria grahamsfrallor med körsbärstomater

 
 
1 dl solroskärnor
3 körsbärstomater
3 dl havremjölk
50 G jäst
50 G mjölkfritt margarin
1/2 dl brödsirap
1 1/2 tsk flingsalt
5 dl grahamsmjöl 
4-5 dl vetemjöl
1/2 msk fiberhusk
 
Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen och rör om tills den löst upp sig. Tillsätt rumsvarmt smör i tärningar. Blanda ner sirap, salt, grahamsmjölet, vetemjölet, fiberhusken, solroskärnorna och tomaterna. Blanda och arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter. 
Dela degen i 10 lika stora delar och forma till runda bullar. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. 
Pensla med vatten och strö över lite solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 12-14 minuter.