Bulle i form med rabarberkompott
Nu har rabarbern börjat spira i rabatten.
Gör en god kompott och ha som fyllning i bullarna.
Rabarberkompott
300 G rabarber
2 dl strösocker
1 msk citronsaft
2 tsk vaniljsocker
Skär rabarbern i små bitar. Lägg allt i en kastrull och koka på svag värme, tills det blir en fast kompott. Låt den svalna.
Bulldeg
25 G jäst
2 1/2 dl rumsvarm grädde
1 dl strösocker
1 tsk mald kardemumma
100 G rumsvarmt smör
Ca 9 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Häll i grädden och rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt socker, kardemumma och smöret i mindre kuber. Tillsätt mjölet, lite åt gången. Arbeta till en deg, i maskin ca 10 minuter.
Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
Mandelmassefyllning
50 G riven mandelmassa
1 tsk vaniljsocker
100 G smör
Rör ihop allt.
Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut mandelmassefyllningen och sedan kompotten. Rulla ihop och skär i ca 4 cm tjocka skivor. Lägg bitarna med snittytan uppåt i en springform med bakplåtspapper, ca 26 cm i diameter.
Låt jäsa 30 minuter.
Pensla med grädde och strö över mandelspån.
Gräddas i 225 grader, mitten av ugnen, ca 20-25 minuter.
Ringla över glasyr och pudra med florsocker vid servering.