Påskens goda.

Denna påsk blev det en mumsig stubbe till efterrätt. Lätt och gott! 
 
Tårtbotten
3 st ägg
2 dl socker 
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl havremjölk
 
Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och havremjölken. Rör om till en slät smet. 
Bred ut en rektangel, ca 30*35 cm, på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda mitt i ugnen på 250 grader, 5 min. Låt tårtbottnen svalna under bakduk och skär den sedan i tre lika stora rektanglar. 
 
Jag valde att fylla min stubbe med ljus chokladtryffel, bananmousse och vaniljgrädde. 
 
Ljus chokladtryffel
100 G hackad mjölkchoklad
1/4 dl grädde
10 G rumsvarmt smör
 
Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör om tills den smält. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet. 
 
Bananmousse
2 mogna bananer
3 msk marsanpulver
3 dl grädde
1 msk citronsaft
Eventuellt lite gul pastafärg
 
Mosa bananerna noga. Tillsätt marsanpulvert och citronsaften. Vispa grädden och blanda ner i bananmoset. 
 
Vaniljgrädde
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
4-5 dl grädde
 
Blanda marsanpulver och mjölk till en kräm. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. 
 
Lägg ihop alla fyllningar och bottnar. Forma vaniljgrädden till en kupol och lägg på ett marsipanlock. Garnera efter eget tycke och fantasi 😊


Glad påsk!